skip to Main Content

 

Oldemor vandt postjagten!

Bente Malling Schmidt blev den heldige vinder af købmandskurven fra Kvickly, som var præmien i Furesøkortets påskekonkurrence.
Hun er en trave-vant dame i 70’erne, så da hendes datter Pernille foreslog, at hele familien skulle starte påskefrokosten med en tur i skoven, var hun frisk.

Bente bor ikke selv i Farum, så derfor var det Pernille, der fik præmien overrakt. Hun fortæller:

”Jeg havde læst om konkurrencen i Furesø Avis’ net-udgave. Ingen af os har prøvet orienteringsløb før, så jeg var spændt på, om familien ville synes om ideen. Men det viste sig at være en rigtig god oplevelse.
Vi var fire generationer afsted, og alle 12, fra oldemor til den yngste i bæresele, fik en rigtig god tur i skoven.
De voksne var hurtige til at lære at orientere sig på kortet, de nye skolebørn syntes det var spændende at aflæse bogstavkoden på posterne, og de mindre børn syntes det var sjovt at prøve at klippe med den klippetang, der sidder på posterne. Og jagten på den næste post gjorde, at børnene ikke blev så hurtigt trætte som på en almindelig skovtur.
Selv efter at vi kom hjem, var turen en af de ting, vi snakkede meget om under frokosten.
At vi så også vandt den flotte præmie, det var jo bare prikken over i’et”.

Familien kunne sagtens finde på at tage en tur i skoven med kort i hånden igen, og det er der heldigvis god mulighed for, både for dem og alle andre Furesø-borgere. På linket www.findvej.farum-ok.dk kan man hente kort over flere af de lokale skove, hvor der står faste orienteringsløbs baner klar med poster i form af røde træpæle i skoven.

Nogle af de mange aktiviteter, Farum OK indbyder til i forår:

”Find-vej dagen” søndag d. 5. maj

Det næste arrangement som Farum Orienteringsklub inviterer til, er ”Find-vej dagen” søndag d. 5. maj. Mød op ved pladsen bagved Rema1000 på Regimentsvej, der hvor den tidligere Portvagt til Farum Kaserne lå, mellem kl. 10 og 12. Til forskel fra påskekonkurrencen kan man her få personlig instruktion inden turen i skoven, og man har mulighed for at stille alle de spørgsmål om orienteringsløb, som man kan finde på.

Skovtroldetræning for de mindste – og klubtræning for de større

Nu er der jo længe til den 5. maj, så Farum Orienteringsklub gør opmærksom på at familier med børn mellem 2 og op til ca. 10 år også er velkomne til at prøve at komme til ”Skovtroldetræning” (www.skovtrold.farum-ok.dk) på onsdag eftermiddage fra kl. 16:45. Det foregår ved Fiskebæk Naturskole, og her får børnene nogle små øvelser, hvor der f.eks. skal findes poster, en børnebane med billeder, eller måske en lille sprintbane med elektronisk tidtagning. Fra onsdag d. 9. maj er der i stedet Skovcup med tilpassede baner for børn fra 2 til ca. 15 år.
Store børn og voksne er velkomne til at møde op ved klubbens træning, der foregår hver torsdag i en af de nærliggende skove. Det kan man læse om på klubbens hjemmeside, www.traening.farum-ok.dk.

WMOC 2018 nærmer sig

Ellers har klubben blikket rettet mod sommerens store begivenhed, World Masters Orienteering Championship, der bliver afholdt 6.-13. juli med eventcenter i Farum og med deltagere fra hele verden.
Dette arrangement understreger i særklasse, at orienteringsløb er en sport for alle aldre. De yngste deltagere her er 35 år, en alder hvor de bedste vel knapt har lagt landsholdstrøjen på hylden, og den p.t. ældste deltager er en herreløber fra Sverige, der har rundet de 100 år, og dermed er eneste deltager i klassen ”H-100”!
Farum Orienteringsklub forudser, at deltagertallet kommer tæt på 4000, så det er en stor sportslig og logistisk udfordring, klubben har påtaget sig sammen med tre andre nordsjællandske klubber. Du vil kunne følge løbene på hjemmesiden www.wmoc2018.dk, og selvfølgelig i Furesø Avis.

Back To Top