skip to Main Content

Konkurrencen

Påskekonkurrencen 2018 er slut, men du kan stadig hente kortet med banerne og tage turene i den dejlige forårsskov. Se nedenfor.
Præmien gik til Bente Schmidt, der tog turen med hele familien. Læs vinderberetningen her: Oldemor vandt postjagten.

Posterne er røde stolper, der også bruges til Findvej orientering. På hver post i skoven er der et postnummer og en kode på tre bogstaver. Postnummeret kan du se på kortet, og koden skal du aflæse, når du står ved hver post. Konkurrencen går ud på at finde og notere så mange forskellige poster med tilhørende kode som muligt. Hver rigtig kode giver et lod til lodtrækningen.

Sådan gør du

Gå ind på Furesoekortet.dk/konkurrence for at downloade et kort over Farum Lillevang (med Nyvang og Terkelskoven), med posterne på og en side med instruktion. I kan vælge mellem et kort med alle poster, for at tage turen i én omgang – eller dele turen to omgange og i stedet printe de to kort med mindre ture. Til sammen har de to mindre ture de samme poster som den lange tur.

Hent et kort: Lang bane med alle poster. Kortere bane – start fra Ganløsevej. Kortere bane – start fra Slangerupvej.

Print kortet – gerne et kort til hver deltager. Læg evt. kortet ind i en klar plastpose, hvis vejret er fugtigt.

I kan se alle de symboler, der er anvendt på kortet under punktet Signaturforklaringer. 1 cm på kortet er 100 m i virkeligheden.

Der er foreslået start og mål ved Nyvangshus på Farum-Ganløsevej. Der er en stor parkeringsplads – og stoppested for bus 334, hvis du hellere vil tage bussen derud. Man kan også dele turen i etaper og evt. starte fra Slangerupvej. Start og mål er vist med hhv. en trekant og en dobbelt cirkel på kortet, men er ikke markeret i skoven.

Fra startstedet følger I stierne på kortet hen til posterne. Tag evt. posterne i den nummererede rækkefølge, eller læg selv en anden rute mellem posterne. Posterne er røde stolper (se billedet), der er forsynet med et postnummer og en kode. Ved hver post noterer I koden ud for det rigtige postnummer.

OBS: De står i numerisk rækkefølge her, ikke i den rækkefølge I kommer til dem. Der er 19 poster i alt.

Tips til turen

På kortet kan du se en oversigt over, hvad de enkelte poster står ved, f.eks. stikryds, hul eller slugt.

Postplaceringerne er i forskellige sværhedsgrader, så de er ikke alle lige lette at finde. Nogen af posterne vil være for svære at finde for mindre børn. Mange af posterne ligger ved eller nær stier, men ikke alle. Før du forlader stien og går ind til posten, er det en god hjælp at vende kortet samme vej som skoven gør i virkeligheden. De blåskraverede områder i skoven er moser. De er ekstra våde i år og kan være bundløse, så de må ikke passeres.

Vi har lagt posterne, så man kommer forbi mange af de smukke og spændende områder i Mølleåens Naturpark, bl.a. Klevads Eng.

Prøv også:

Der findes mange flere poster af samme slags i Furesø og Egedals lokale skove. Find dem – med turforslag – via findvej.farum-ok.dk

Back To Top